torsdag 24. november 2011

Bildeserie - kveldstur ved havna i Macapa

Endelig i Macapa. Nå er det bare 800 km og 10 timer i bil før jeg er framme dit jeg egentlig skal, Oiapoque ved grenseelva mellom Brasil og Fransk Guyana. Gleder meg til jeg er framme...

Her er noen bilder fra kveldsturen nede ved havna i går kveld.


Her ligger båtene side om side. Det er fjære sjø, og båtene ligger på grunna. De fungerer både som hus, lager, butikk og transportmiddel for dem ombord. Macapa ligger så langt ute mot Atlanterhavet at vannstanden påvirkes både av flo/fjære og regntid/tørketid.


Hva synes du om denne vannmelonen? -Veldig liten, sa hun som solgte den. En avlang type som er mest vanlig i dette området. God påminnelse om at den eksotisk frukta vi får i Norge bare er en bitte liten del av den enorme variasjonen som finnes der de kommer fra.


Sjekk dette fantastiske huset! Fantastisk! At det står av seg sjøl er et lite under. Og neste hus; en topp innredet frisør og skjønnhetssalong.


Solnedgang over barene ved havna. Deilig når sola går ned, kveldsbrisen setter inn og de 35 gradene går ned til 30..


Siste bilde. Fra flyet Brasilia - Belem i går. De serverer ofte det mørke ølet Xingu. Veldig godt, og det er litt moro at det heter Xingu etter urfolksterritoriet. Lurer på om indianerne der får noe som helst kompenasasjon for å låne bort navnet...?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar