lørdag 24. desember 2011

Jul på Ilha Grande

God jul!

Her er noen bilder fra jula 2009 på Ilha Grande, ei vakker øy litt sør for Rio. Anbefales på det varmeste!!

 

Utsikt fra den høyeste toppen på Ilha Grande, var det ikke Pico do Papagaio (papegøyetoppen) den het?


Jeg ante ikke at det fantes så digre meitemarker!


Sverre, juleaften 2009, i skyggen av et tre på stranda Lopes Mendes. Julekortet 2009.


Lopes Mendes. Vakkert, vakkert, vakkert. Det var like deilig som det ser ut.


Sigurd i lufta!


2 kommentarer:

 1. Liten rettelse; Ilha Grande ligger nesten rett vest for Rio. :)
  Ellers bra innlegg, ser ut som du har fått med deg mye bra fra denne flotte øya.
  Kona og jeg drar til Ilha Grande hver gang vi er i Brasil. Det er en perle av en øy hvor du virkelig kan finne roen og bli absorbert av naturen. Og kanskje best av alt er at det ikke finnes biltrafikk der. Lufta er ren og klar - og det samme er vannet. Øya er ca 200 km² og dekket av tett tropisk regnskog. Det går stier på kryss og tvers over hele øya som tar deg til den ene flotte stranda etter den andre. Stranda som kan skimtes i det fjerne på bildet fra Pico do Papagaio heter Praia Dois Rios ("stranden ved to elver") og har en nokså spesiell historie.
  Her lå en gang et av Brasils med beryktede fenglser. Forholdene ved fenglset var såpass ille at det ble stengt i 1994. Her er en interessat link til historien bak: http://www.f8.com/FP/DC/index2.htm.
  Enkelte ansatte fra dette fengslet bor fortsatt ved Dois Rios den dag i dag og livnærer seg på turister som streifer innom.
  Universitet i Rio har en forskningsstasjon ved Dois Rios. Grunnen til at det forskes her er at på Ilha Grande finnes antakelig noen av de siste restene av urskog og uberørt regnskog som i dag utgjør Mata Atlantica (Atlanterhavsskogen). Regnskogen ble, på samme måte som resten av øya, isolert fra fastlandet etter forrige istid.

  Hilsen
  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bjørn!

   Takk for kommentar. Du har selvefølgelig helt rett. Ilha Grande ligger nesten rett vest for Rio, men i mitt hode går østkysten til Brasil nærmest nord-sør...

   Jeg var på Ilha Grande første gang i 1992. Det var helt nydelig. Og like bra å komme tilbake med familie og unger i 2009 og se at den fortsatt er godt bevart. Lenge leve naturreservater og vernepolitikk!

   Slett