søndag 4. november 2012

Kaller du DETTE caipirinha?

Dette er et hån mot Brasils nasjonaldrink. Styr unna!


Denne uka kom jeg over noe nytt på min lokale Kiwi: Halmstad Caipirinha Coctail. - Det kan umulig være godt, var min første tanke. Det skulle vise seg å stemme.

Mr. Freeze
Dette smaker ikke caipirinha i det hele tatt. Ikke så mye som et hint av lime. Det er rett og slett en slags champagnebrus. Etter litt fundering kom jeg fram til nøyaktig smak: Mr. Freeze champagne (den du får i isdisken om sommeren). Smelta og tilsatt litt vann og lett kullsyre.

Egentlig ikke så ille til å være en rusbrus, men å kalle den caipirinha er en fornærmelse. Terningkast 2. (Jeg gir den ikke 1 sånn at du skal få lyst til å prøve bare for moro skyld. Ikke kast bort penger på denne. Vær så snill!)

Eplevin?
En rask kikk på ingrediensene avslørte at drinken inneholder kullsyreholdig vann, sukker, eplevin, aroma og syre, i tillegg til fire E-stoffer. Det er laaaangt unna de fire hellige ingrediensene i en ekte caipirinha: lime, cachaça, sukker og is.

Sånn lager du caipirinha
Nei, skal du lage en skikkelig god caipirinha, ta en kikk her: Verdens beste drink: Ginger Caipirinha

2 kommentarer:

 1. Uff, den var nesten like ille som en "ginger capirinha" som eg fikk tips om fra et netsted, Styr unna og hold deg til ekte hjemmelaget capirinha!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Takk for kommentar.

   Håper du ikke sikter til ginger caipirinhaen som jeg anbefaler, den hjemmelagde med en liten tvist, for den er supergod...

   Ellers: BrasiLeira har ny design! Og ny adresse. Gå inn på www.brasileira.no og følg bloggen videre.

   Her på blogspot vil det ikke bli lagt ut nye saker.

   Slett