torsdag 11. august 2011

Topp tre konserter 2011!

Advarsel: Dette innlegget har overhodet ingenting med Brasil og Amazonas å gjøre...

De siste ukene har jeg vært på masse utrolig bra konserter. I kronologisk rekkefølge: Raphael Saadiq, Timbuktu, Carpe Diem, Jenny Hval og Neon Indian i Trondheim. Prince og Kanye West i Oslo. Her kommer topp tre.1. PRINCE - Oslo Spektrum, 3. august.

Store, lille Prince. Ingen over, ingen ved siden. En vannvittig hitparade fra start til mål. Mannen er et geni! Verdens beste gitarist og låtskriver. Holder Spektrum i sin hule hånd, drar noen dansemoves innimellom som viser at han fortsatt holder mål og etterlater alle 8000 hoppende og hylende.

Det aller beste var for oss gamlefansen: Knallhard, mørk funk på låta Controversy fra 1981 blanda med drypp fra Housequake fra Sign O The Times-albumet fra 1987. Det var et slikt øyeblikk du vil aldri skal ta slutt.

Terningkast 7!


2. TIMBUKTU - Borggården ved Domkirka, Olavsfestdagene, Trondheim, 31. juli

Timbuktu: The hardest working man in business! Jeg er dypt imponert over jobben du gjorde i Trondheim, mann. Makan til slapt publikum i begynnelsen! Alt for unge var de også, de venta bare på Carpe Diem som skulle spille etterpå. Det var det første kommenterte sa da du kom på scenen: Oi, et så ungt publikum har jeg aldri spilt for før!

Men du kom, spilte og vant! Backet av de mest funky og keitete hvitingene i Europa: Damn! Sammen spilte dere fletta av publikum. Det meste fra sistealbumet, Sagolandet, som er knallbra. Og jaggu fikk dere ikke med dere alle til å danse mot slutten også. Takk, Timbuktu. Skam dere, Trondheimspublikum!

Terningkast 6.3. KANYE WEST - Øyafestivalen, Oslo, 10. august

Sjekk dette bildet: Åpninga av konserten, 20 dansere i kaos på scenen, 3D sceneteppe som en gresk tragedie, og så plutselig: Kanye West løftes opp, "Can we get much higher..."

Joda, han leverte varene. Makan til hitproduksjon i dette årtusenet er det ingen som kan vise til. Da jeg trodde han hadde spilt dem alle, dro han på med en time til med monsterhits! Sikkert livets største opplevelse for dem som er Kanye-fans. For meg ble en opplevelse av at jøss, er det også Kanye West..?

Men burde ikke verdens største ego klart å skaffe en litt høyere lift?

Terningkast 5.


Boblere: Raphael Saadiq og Neon Indian.
Nådde ikke opp: Carpe Diem og Jenny Hval

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar