tirsdag 27. september 2011

1000 dager til VM i fotball 2014

Nedtellingen har startet! I disse dager er det 1000 dager til VM i fotball 2014 sparkes i gang i Brasil. Blir det verdens største fotballfest, eller verdens største fotballskandale?Åpningskampen går i São Paulo 13. juni 2014, på den ikke ennå påbegynte Arena Corinthians. Finalen, nøyaktig en måned senere, spilles selvfølgelig på Maracanã i Rio.

12 byer skal være vertskap for gruppespillet. Manaus inne i Amazonas er kanskje den mest eksotiske byen, men også den der man kan sette størst spørsmålstegn ved etterbruken. Byen har i dag noen lag i brasiliansk tredjedivisjon, og det er sjelden mer enn 5000 tilskuere. Hva skal byen med en stadion til over en milliard kroner og plass til over over 40.000 mennesker?


Det er mange slike spørsmål man kan stille. Kroniske forsinkelser, tvangsflytting av folk, korrupsjon. Alt det ser vi allerede, og det kommer til å bli verre. På den andre siden: For en fest det kommer til å bli! Ingen er bedre enn brasilianere på å lage STORE fester med MANGE mennesker.

La oss bare håpe at det rent sportslig ikke går som siste gang Brasil arrangerte VM. Da tapte Brasil finalen 1-2 for bittelillebror Uruguay, på et fullsatt og nybygd Maracanã. Sjelden har 200.000 mennekse vært mer stille...

Blir det verdens største fotballfest, eller verdens største fotballskandale? Mitt tips: Begge deler!

1 kommentar:

  1. Brasilia har vel heller ikke noe særlig fotballag å skryte av. Hvem skal benytte seg av den nybygde stadion der? Jeg stemmer for GUC! ;-)

    SvarSlett