mandag 5. mars 2012

Om rumpetasker, ost og kø

Aah, endelig framme i São Paulo! Her er førsteinntrykk om rumpetasker, lydforurensning, ost, kø og Funai.

 Ferskpressa juice, espresso og pão de queijo. Nydelig!

Ankomstritualet
Men aller først: Ankomstritualet! Hver gang jeg kommer til Brasil, som regel tidlig om morgenen, må jeg noe tvangsmessig gjennom det samme, deilige ritualet. Rett bort til den nærmeste café for å innta en ferskpressa appelsinjuice, en pão de queijo (salt ostebolle) og en espresso. Alltid like godt!

Ingrediens 4 i ritualet, en rykende fersk avis, er dessverre blitt umulig i São Paulo. Det finnes ikke en kiosk som selger aviser i hele terminalen! Det er skandaløst, men  dessverre et godt eksempel på hvor lite avislesende Brasil er.

Rumpetasker
Hva er det egentlig med brasilianere og rumpetasker? Her går folk med dem overalt! Han ved siden av meg i caféen, taxisjåføren, husmødrene som var ute og småjogget rundt parken i sted, studentene på vei til forelesning. Gikk ikke rumpetaske av moten på 80-tallet? Praktisk? Ok. Tryggere enn å ha ting i lomma eller en bag? Tja. Elegant? Nei.


Det tok en time i kø i passkontrollen. En ganske vanlig mandag morgen. Det demret underveis at det kanskje er en nybegynnerfeil å ankomme São Paulo mandag morgen, når 10 millioner mennekser skal på jobb, men hvor vanskelig kan det være? Man vet jo på forhånd hvor mange fly og passasjerer som kommer?! Dette lover bra for VM...

Dette er køa foran meg i passkontrollen. Det tok ganske nøyaktig en time.

Lydforurensing
Finnes overhodet det begrepet i Brasil? Folk snakker høyt, nærmest skriker etter norske standarder. Lyddemping eller god akustikk? Nei. Her ljomer stemmene og summingen av stress mellom betongveggene. En søvndrukken nordmann sliter litt.

Ost og krem
Og hva er det med Brasil og ost? Og krem? Hvorfor skal de overdrive så skamløst? Sandwichene nærmest eksploderer av mengden ost som absolutt skal stappes inn, det tyter ut på alle sider. Og koppen med cappucino forsvinner nærmest bak en mengde krem som kunne dekket en gjennomsnittlig bløtkake. 

Funai
Hun jeg skulle intervjue i dag meldte avbud. Det ryktes at hun blir utnevnt til president i indianerdirektoratet Funai denne uka... Det får være gyldig fraværsgrunn.

Jeg legger ut inntrykk, bilder og tekstsnutter fra turen så ofte jeg kan. Følg med!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar